Over SOL2

SOL2 (Streekomroep Limburg 2) is de lokale omroep van de gemeente Echt-Susteren in Limburg. De omroep is in 2018 ontstaan, nadat de Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES) in 2018 werd opgeheven. SOL2 Radio is 24 uur per dag en 7 dagen per week te beluisteren. Er is een vaste programmering die voornamelijk bestaat uit muziek en regionieuws. De omroep zendt uit via 106,9 FM en is te horen in Midden-Limburg.

De eerdere lokale omroep, opvolger van TVEcht en LATE, kent een roerige geschiedenis en hoog personeelsverloop. Zoals zovele omroepen kende LOES hoogtijdagen en enorm veel draagvlak binnen de gemeenschap. Maar kwam ook vaak negatief in het nieuws door opstandige medewerkers, machtsovernames, discutabele bestuurders met politieke ambities en wanbeleid. Dit leidde tenslotte tot een nagenoeg bankroete stichting in 2018. Toen het laatste bestuur het zinkend schip verliet, stak een klein en gedreven team vrijwilligers de handen uit de mouwen en probeerde te redden wat te redden viel. Er werd een intermediair bestuur geïnstalleerd dat allereerst inventariseerde en tenslotte saneerde. Dit was een uitdrukkelijke wens van de gemeente.

Sinds februari 2021 doet de omroep ook verslag van nieuwsgebeurtenissen in de gemeente Echt-Susteren. De primaire nieuwsbron voor het publiek is daarbij de website. De berichten verschijnen tevens op de kabelkrant op SOL2 TV. In een latere fase volgt een vaste programmering op tv.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors