1300 patiënten vertrekkend huisarts Koningsbosch doorverwezen naar online huisartsenpraktijk

door | 20 december 2021, 15:13 | Nieuws

Zo’n 1300 patiënten van de huisartsenpraktijk in Koningsbosch die na dit jaar verdwijnt, kunnen overstappen naar een online huisartsenpraktijk.

Dat is de oplossing die CZ heeft gevonden in overleg met pensionerend huisarts Ronald Korthals en huisartsen in de omgeving.

Digitaal contact en beeldbellen

Patiënten van Korthals die overstappen kunnen per 1 januari gebruik maken van online huisartsenpraktijk Arene. De huisartsen die daar werken zijn het eerste aanspreekpunt en houden ook een medisch dossier bij. Zorgvragen kunnen online, telefonisch of via beeldbellen worden voorgelegd. Waar fysiek contact nodig is, zullen huisartsen uit de omgeving helpen.

Arene wordt in verschillende gebieden ingezet waar een huisartsentekort is. “De ervaring leert dat de meerderheid van de zorgvragen goed beantwoord kan worden via digitale mogelijkheden”, laat CZ weten. Het is een initiatief van vier Brabantse huisartsen die sinds 2016 ervaring hebben met het aanbieden van digitale service aan hun patiënten.

Lees ook: Huisarts stopt: 1300 patiënten kunnen nergens terecht

Onrust bij patiënten

Korthals kondigde vorige maand aan per 1 januari 2022 met pensioen te gaan. Daarmee verdwijnt de enige huisartsenpraktijk voor inwoners van Koningsbosch en Maria-Hoop. Het nieuws leidde tot onrust bij patiënten. De huisartsen in de omgeving voerden namelijk een patiëntenstop in, waardoor de patiënten nergens terecht konden.

Tevreden over oplossing

Volgens CZ zijn alle betrokken partijen tevreden met de oplossing. “Er is de afgelopen maanden hard gewerkt, iedereen voelde de ongerustheid bij de patiënten. Met deze oplossing heeft iedereen toegang tot een huisarts”, aldus een woordvoerder.

De komende tijd zal gekeken worden of het huidige model toereikend is. De patiënten van Medische Praktijk Koningsbosch zullen per brief geïnformeerd worden over de overgang naar Arene.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors