20 jaar Echt-Susteren: gemeente viert jubileum met open dag

door | 24 april 2023, 10:59 | Nieuws

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat de voormalige gemeenten Echt en Susteren samen opgingen in de gemeente Echt-Susteren.

De gemeente wil bij dit jubileum stilstaan met een open dag. Op zaterdag 13 mei is het gemeentehuis ook eens in het weekend voor iedereen geopend. Tussen 12:00 en 16:00 uur zijn er allerlei activiteiten.

Politie en brandweer

De politie en brandweer zijn ter plaatse om te laten zien wat ze doen. Verschillende afdelingen van de gemeenten laten zien wat ze doen. Zo is het mogelijk om voor een keer eens achter de balies van burgerzaken een kijkje te nemen. In de raadzaal kunnen inwoners in gesprek met raadsleden. Daar wordt ook uitgelegd hoe de ambtelijke organisatie in elkaar zit.

Puzzeltocht voor kinderen

Kinderen zijn tijdens de open dag “voor één dag burgemeester”. Zo is er een puzzeltocht opgezet met leuke spellen in en rondom het gemeentehuis. Daarbij ontdekken ze dat de gemeente precies doet. Ook ontvangen ze achteraf een beloning.

De gemeente verloot daarnaast ook een reiskoffer van het Smalste Stukje Limburg onder de respondenten van een enquête van de open dag.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors