Actievoerders willen wegen blokkeren, noodbevel ingesteld

door | 27 januari 2022, 14:25 | Nieuws

De gemeente Sittard-Geleen heeft een noodverordening ingesteld nadat de protestgroep Red het Sterrebos donderdag geprobeerd heeft een manifestatie te organiseren bij VDL Nedcar in Born. De politie heeft de actievoerders tegengehouden, dit meldt 1Limburg.

Volgens een verslaggever ter plaatste is één demonstrant opgepakt. De politie kan dat nog niet bevestigen.

Verstoring orde

Volgens de gemeente willen actievoerders wegen rondom Born blokkeren. ‘Dit zou de openbare orde verstoren en de vrije doorgang van hulpverleningsdiensten ernstig hinderen’, schrijft de gemeente in een verklaring. ‘Daarnaast worden maatschappelijke voorzieningen onbereikbaar. De blokkades kunnen tevens leiden tot confrontaties tussen de activisten en anderen. Dat wordt als niet wenselijk geacht.’

Agenten

De actievoerders zijn in een bus langs de N276 door de politie staande gehouden. Sinds donderdagochtend zijn er al de hele ochtend agenten rond Nedcar op de been. De politie heeft signalen ontvangen dat er protestacties stonden gepland. Door Extinction Rebellion was er donderdagochtend een ‘verrassingsactie’ gepland, maar die ging niet door.

Rechter

De actievoerders willen aandacht vragen voor het Sterrebos. VDL wil het bos kappen om een nieuwe fabriek te bouwen. Verschillende organisaties stapten naar de Raad van State. Onlangs besloot de hoogste bestuursrechter van het land dat de voorbereidingen van de kap van het bos door konden gaan. Naar verwachting doet de rechter binnen nu en vier weken uitspraak of het bos daadwerkelijk gekapt mag worden.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors