70-plussers mogen gratis op de bus naar vaccinatielocatie

door | 8 februari 2021, 14:48 | Nieuws

Personen van 70 jaar en ouder uit Echt-Susteren kunnen gratis gebruik maken van vervoerder Omnibuzz om naar vaccinatielocaties vervoerd te worden. Ook als ze niet over een vervoerspas beschikken.

Dat heeft de gemeente Echt-Susteren samen met de 29 andere Limburgse gemeenten besloten, meldt 1Limburg. De gemeente Mook en Middelaar is aangesloten bij een andere vervoerder.

Voor iedereen
Het gratis vervoer geldt bij de eerste en tweede vaccinatie. De Limburgse gemeenten delen de visie van het Rijk niet. De Rijksoverheid stelt dat ouderen zonder Wmo-vervoersindicatie ondersteuning moeten zoeken bij vrijwilligersinitiatieven. Hierdoor zijn de gemeenten bang dat ouderen mogelijk afzien van een vaccinatie. Daarom willen de gemeenten dat ouderen die niet over een Wmo-vervoerspas beschikken, ook gratis gebruik kunnen maken van vervoer naar een priklocatie.

Aantrekkelijk maken
“Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ouderen zich laten vaccineren. Met het schrappen van de eigen bijdrage voor de ritten van en naar de vaccinatielocatie maken de gemeenten het ouderen vanaf 70 jaar zo aantrekkelijk mogelijk om zich te laten inenten”, zegt wethouder Marianne Smitsmans, voorzitter van het algemeen bestuur Omnibuzz.

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors