A2 bij Echt urenlang dicht vanwege gekantelde vrachtwagen

door | 20 november 2023, 13:17 | Nieuws

Een gekantelde vrachtwagen heeft maandag voor flinke schade gezorgd op de A2 bij Echt. Rijkswaterstaat verwacht dat de snelweg nog tot 18:00 uur afgesloten zal blijven.

De vrachtwagen schaarde rond 8:00 uur op de snelweg vlak voor knooppunt Het Vonderen in de richting van Eindhoven. De oplegger, een tankwagen, kantelde en blokkeerde alle rijstroken.

Vertraging

Vanwege het ongeval is de A2 bij Echt al sinds de ochtendspits dicht. Verkeer richting Eindhoven wordt lokaal omgeleid (via U15), maar dit zorgt voor een vertraging van ruim een uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die de A2 richting Eindhoven moeten nemen, om de reis voorlopig uit te stellen. Verkeer vanuit Duitsland wordt bij Keulen al omgeleid via Venlo. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen.

Om de hulpdiensten de ruimte te geven, was de rechterrijstrook in zuidelijke richting ook enige tijd dicht. Rijkswaterstaat heeft die inmiddels weer vrijgegeven.

Berging en herstel

Een kraan is momenteel druk bezig met het rechtop zetten van de oplegger. Daarna moet de beschadigde vrachtwagen nog geborgen worden. Door het ongeval moeten ook de vangrail en de rimpelbuisobstakelbeveiliger gerepareerd worden. Rijkswaterstaat verwacht dat die klus pas rond 15:00 uur geklaard zal zijn.

De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval niet gewond.

Foto: Fer Traugott

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors