Aantal coronabesmettingen Echt-Susteren blijft dalen

door | 23 februari 2021, 18:35 | Corona

Het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren blijft dalen. In de afgelopen week werden er volgens het RIVM 62 mensen positief getest.

Dalende trend
Relatief gezien zijn dat er 196,1 per 100.000 inwoners. Vorige week was die waarde nog 237,2 per 100.000 inwoners. Echt-Susteren stond twee weken geleden landelijk nog op de tweede plek met relatief de meeste coronabesmettingen. “Dat was heel zorgwekkend”, zegt burgemeester Jos Hessels. “De laatste veertien dagen zien we gelukkig dat het meer naar het landelijk gemiddelde gaat, maar het nog steeds heel hoog is. We hebben nog een hele weg te gaan, maar komen van nog veel hoger. Laten we hopen dat het zo blijft en dat we die derde golf kunnen mijden.”

In de afgelopen zeven dagen stierven twee patiënten in onze gemeente aan het coronavirus, volgens het RIVM. Er werden geen inwoners opgenomen in het ziekenhuis.

Vaccinaties gestart
Inmiddels zijn huisartsen in onze gemeente ook al gestart met het vaccineren van inwoners. “Ik zag vandaag de cijfers van de verpleeghuizen”, vertelt Hessels. “Het aantal besmettingen neemt daar enorm af omdat de mensen daar gevaccineerd zijn. Dus als gewone mensen zich nu laten inenten, zal je zien dat we binnen een aantal weken zeker in de kwetsbare groepen veel minder besmettingen zien.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors