Aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren blijft toenemen

door | 13 april 2021, 15:20 | Corona, Nieuws

Het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren is opnieuw toegenomen. Volgens het RIVM kregen 124 van de ongeveer 32.000 inwoners de afgelopen zeven dagen de melding dat hun coronatest positief was. Vorige week waren dat nog 102 mensen.

Twee ziekenhuisopnames

Relatief gezien gaat het de afgelopen week om 392,2 positieve tests per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: in Limburg gaat de gemeente Horst aan de Maas aan kop met 655,2 positieve tests per 100.000 inwoners. Twee inwoners uit onze gemeente zijn met coronaklachten in het ziekenhuis opgenomen volgens het RIVM. Er zijn geen meldingen bekend dat iemand is overleden aan het coronavirus. Het laatst bekende sterfgeval dateert van één maand geleden.

Buurgemeente Roerdalen stond qua aantal besmettingen vorige week landelijk nog op een vijfde plek. Het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners is daar in de afgelopen week iets afgenomen. Wel zijn er twee coronadoden in die gemeente te betreuren volgens het RIVM.

Ook landelijk toename coronabesmettingen

Ook landelijk gezien steeg het aantal coronabesmettingen. Om precies te zijn met zes procent. De grootste stijging is te zien in de leeftijdsgroep van 13 tot 17 jaar (+15 procent) en bij de 18- tot 24 jarigen (+5 procent). Bij de jongvolwassenen zijn ook de meeste meldingen. “Zij wonen bijvoorbeeld bij elkaar in studentenhuizen en hebben sowieso de meeste contacten”, zegt Susan Van den Hof van het RIVM tegen de NOS. Bij 80-plussers en kinderen onder de 12 daalde het aantal besmettingen juist.

In de ziekenhuizen stabiliseerde het aantal covidpatiënten. Er liggen nu 2.554 mensen met corona in het ziekenhuis, vier minder dan vorige week. Ook de bezetting van de intensive care is zo goed als gelijk aan die van een week geleden: nu 794 tegen 776 vorige week dinsdag.

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors