Aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren stijgt weer iets

door | 30 maart 2021, 14:40 | Corona, Nieuws

Er zijn in de afgelopen week iets meer coronabesmettingen in Echt-Susteren vastgesteld vergeleken met vorige week.

11 besmettingen meer

In de afgelopen zeven dagen kregen volgens het RIVM 90 mensen in onze gemeente een positieve testuitslag, tegenover 79 vorige week. Een verschil van 11. Relatief gezien zijn dat 284,6 besmettingen per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: landelijk gaat de gemeente Maasdriel momenteel aan kop met 747 besmettingen per 100.000 inwoners. In onze gemeente werd in de afgelopen week één coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen. Er zijn geen meldingen dat inwoners zijn overleden aan het coronavirus.

Roerdalen flinke uitschieter

De buurgemeenten van Echt-Susteren zitten ongeveer op hetzelfde aantal besmettingen, op Roerdalen na. Daar zijn in de afgelopen week 568,7 coronabesmettingen per 100.000 inwoners geconstateerd door het RIVM. Ook overleden twee coronapatiënten en moesten nog eens twee anderen in het ziekenhuis worden opgenomen. Daarmee is Roerdalen, na Venlo, in Limburg de gemeente met het meeste aantal besmettingen per 100.000 inwoners.

Al twee maanden verslechtering

Het aantal besmettingen nam landelijk met 13 procent toe tot 51.586. Weliswaar lieten opnieuw tienduizenden mensen meer zich testen, maar het percentage positieve testen ging ook omhoog: van 8,1 naar 8,5 procent. Het is de zevende week op rij dat de situatie verslechtert, schrijft de NOS. Begin januari zaten we in een vergelijkbare situatie.

In alle leeftijdsgroepen constateert het RIVM een stijging van het aantal besmettingen. Van 18 tot 24 jaar is het aantal meldingen nog altijd het hoogst. Dat is ook de groep waarin de grootste relatieve stijging te zien is, samen met de groep 70 tot en met 79 jaar. In die laatste categorie is het vaccineren weliswaar gestart, maar nog lang niet afgerond. In de verpleeghuizen is dat wel gebeurd. Daar neemt het aantal positieve testen juist af.

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors