Aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren voor eerst in weken gedaald

door | 11 mei 2021, 16:28 | Corona, Nieuws

Echt-Susteren is niet langer meer een rode vlek op de kaart van Nederland: het aantal coronabesmettingen is na weken van toename gedaald. De laatste keer dat er sprake was van een daling in de cijfers, was op 23 maart.

Voor eerst in 6 weken onder de 100

Er zijn 94 mensen positief getest in de afgelopen zeven dagen, blijkt uit de cijfers van het RIVM. Vorige week ging het nog om 154 besmette inwoners. Voor de laatste keer dat het aantal besmettingen onder 100 lag, moeten we terug naar eind maart. Op 30 maart werden 90 positieve tests in Echt-Susteren gemeld.

Relatief gezien ging het de afgelopen week om 297,3 positieve tests per 100.000 inwoners. Vorige week was die waarde nog 487,1. Ter vergelijking: landelijk gaat de Zeelandse gemeente Reimerswaal aan kop met 756,80 besmettingen per 100.000 inwoners. Volgens het RIVM is geen enkele inwoner van Echt-Susteren opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan coronaklachten in de afgelopen dagen.

Versoepelingen

Het aantal besmettingen is in alle leeftijdsgroepen gedaald, behalve in de leeftijdsgroep van 18 tot 24. Daar steeg het aantal positieve meldingen met 7 procent. Het reproductiegetal ligt weer boven de 1. Op 26 april was het R-getal 1,01. Een week eerder lag het nog ruim onder de 1. Het kabinet kondigt vanavond naar alle waarschijnlijkheid versoepelingen aan als de ziekenhuiscijfers verder dalen volgende week. Dan mogen terrassen langer open en kan er waarschijnlijk ook binnen weer worden gesport.

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors