Aantal coronabesmettingen nagenoeg hetzelfde als vorige week, 1 dode

door | 1 juni 2021, 19:02 | Corona, Nieuws

Het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren is vrijwel hetzelfde gebleven als vorige week. Daarnaast is volgens het RIVM één inwoner uit onze gemeente in de afgelopen dagen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Verschil van één besmetting

Vorige week werden nog 48 besmettingen gemeld en vandaag werd bekend dat er in de afgelopen zeven dagen 47 besmettingen zijn vastgesteld in Echt-Susteren. Een verschil van slechts één besmetting. Relatief gezien gaat het om 148,6 besmettingen per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: landelijk gaat de Limburgse gemeente Bergen aan kop met 351,5 besmettingen per 100.000 inwoners.

Afgelopen zaterdag werd één coronagerelateerd sterfgeval geregistreerd bij het RIVM. Voor de laatste keer dat iemand uit onze gemeente overleed aan corona moeten we terug naar 21 april.

Ook Limburg daalt minder hard

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Limburg is ook opnieuw gedaald, maar met 1568 positieve tests is de daling net zoals in Echt-Susteren een stuk minder spectaculair dan afgelopen week. Limburg is met deze cijfers nog steeds landelijk koploper, iets dat nu al ruim twee maanden aan de gang is.

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors