Apollo en Stoba omgetoverd tot nieuwe appartementen

door | 17 juni 2024, 20:04 | Nieuws

De gebouwen tussen de voormalige zaal Apollo en voormalige discotheek Stoba in het centrum van Echt worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuw appartementencomplex van vier verdiepingen.

De oude gebouwen van Apollo en Stoba stonden al lange tijd leeg, waarop de gemeente actie wilde ondernemen. Samen met woningcorporatie Nester en bouwontwikkelaar Van Wijnen ontwikkelde de gemeente een plan om de beste invulling voor de locatie te bepalen. “Het oude pand van de Stoba bleek in zo’n slechte staat dat het niet meer te redden viel”, aldus een woordvoerder van Nester. “Alleen de voorkant blijft staan, de rest wordt gesloopt en vernieuwd.”

“Het wordt een bijzonder architectonisch project”, stelt de woordvoerder. In het ontwerp kunnen voetgangers onder het complex doorlopen, van de Bovenstestraat naar de Edith Steinstraat. Ook is er rekening gehouden met het Karmelietessenklooster, dat een tuin heeft die gebruikt wordt om te mediteren. “Bij het ontwerp van het appartementencomplex zijn schotten bij de ramen geplaatst zodat je niet in de tuin kunt kijken. Deze beperken de lichtinval niet, maar voldoen wel aan de wensen van het klooster.”

De bouw start op 27 juni en wordt uitgevoerd door Van Wijnen. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2025.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors