Asielzoeker vervolgd voor zeven moordpogingen in Echt

door | 2 augustus 2021, 15:20 | Nieuws

Endurance B. (24) heeft getracht zeven asielzoekers te vermoorden. Dat stelt justitie. De Nigeriaan stak in april om zich heen in het asielzoekerscentrum in Echt en verwondde zeven mensen, onder wie een vrouw die een baby op de rug droeg.

De twintiger kwam maandag voor het eerst voor de rechter tijdens een pro forma-zitting. Daar sprak de aanklager van voorbedachte rade.

Kalm beraad

Via een videoverbinding kwam ook de Nigeriaanse verdachte aan het woord. In een korte verklaring zei hij zich amper nog iets te herinneren van het voorval van 21 april. Zijn advocaat Rick Engwegen vroeg de rechter om het voorarrest van Endurance op te heffen. Volgens Engwegen is er momenteel geen bewijs voor een moordpoging. “Dan moet er sprake zijn van kalm beraad en dat zie ik niet.”

In drie gevallen kan er überhaupt geen sprake zijn van een poging tot moord of doodslag, omdat deze mensen in de schouder zijn gestoken.

Vrouw met kind

De aanklager zei verbaasd te zijn over het opheffingsverzoek. “Hij loopt rond met meerdere messen, valt zonder enige aanleiding een vrouw met baby aan, steekt haar in de hals. Daarna valt hij andere mensen in de ruimte aan. Nadat hij even naar buiten is gelopen, komt hij terug en steekt hij nog eens vijf mensen. Alle verwondingen zijn aangebracht in de omgeving van de hals.”

Foto: Fer Traugott

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors