Bandidos-president Harrie Ramakers krijgt celstraf van 14 maanden

door | 9 juli 2021, 12:30 | Nieuws

Bandidos-president Harrie Ramakers uit Nieuwstadt is tot veertien maanden celstraf veroordeeld. De gehele top van de Limburgse tak van motorclub Bandidos is veroordeeld tot jarenlange celstraffen.

De rechtbank in Maastricht acht bewezen dat de club een criminele organisatie vormde.

Jarenlange straffen

Andere kopstukken kregen zwaardere gevangenisstraffen. Marco H. (54) is veroordeeld tot 35 maanden, terwijl vader Karel V. (57) en zijn zoon William (37) tot respectievelijk 44 en 27 maanden cel zijn veroordeeld. Frans van der L. (50) moet drie jaar brommen. Zijn ‘collega’ Winfried H. (50) hoorde een vonnis van 29 maanden celstraf.

In die straffen is rekening gehouden met het feit dat de zaak zes jaar oud is. Als de zaak op tijd was behandeld, was iedere straf een derde hoger uitgevallen.

Criminele organisatie

Justitie bracht 25 mensen voor de rechter. Allen waren zij lid of op enige manier gelieerd aan Bandidos, behalve twee vrouwen die als partner van één van de leden in het onderzoek verzeild raakten. Dertien mannen vormden volgens justitie een criminele organisatie onder de vlag van motorclub Bandidos. Clubleden werden ook verdacht van drugs- en geweldsdelicten.

Poging tot doodslag

De meest in het oog springende zaak uit het monsterproces is een massale vechtpartij tussen elf Bandidos en drie leden van motorclub Red Devils, gelieerd aan Hells Angels. Op 7 mei 2015 registreerden camera’s hoe de Devils zijn mishandeld. Volgens de rechter speelden Marco H. (54) en Karel V. (57) een hoofdrol die dag. Zij zijn veroordeeld voor poging tot doodslag.

Grote vijanden

Het zijn die vechtpartij en meerdere afgeluisterde gesprekken die de rechter sterken in het idee dat Bandidos een criminele organisatie was. Een organisatie met als doel de Angels op te jagen, die bedreigingen en het plegen van geweld hoog in het vaandel had staan.

De rechter ziet president Harrie Ramakers, clubbestuurder Marco H., Geert F., Winfried H. , Karel V., William V., André W., Jan W., Jeremy Ramakers, Willy R., Anthy P. en Jacky H. als onderdeel van de organisatie.

Flinke geldbedragen

Daarnaast zijn verschillende clubleden, of mannen gelieerd aan de club, veroordeeld tot het betalen van forse geldbedragen. Zo is Winfried H. (50) veroordeeld voor het witwassen van ruim 180.000 euro en heeft Kevin S. (36) 186.000 euro verdiend met het zes keer oogsten van zijn hennepplantage in Geleen. Deze bedragen moeten zij terugbetalen aan de staat.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors