Bandidos-proces van start: ‘Op gegeven moment liep Holleeder in Nieuwstadt’

door | 29 maart 2021, 09:00 | Nieuws

Na zes jaar start maandag het proces tegen motorclub Bandidos. Liefst twintig clubleden en vijf familieleden staan dan terecht, onder wie Bandidos-baas Harrie Ramakers (57) uit Nieuwstadt. Nog nooit stonden zoveel verdachten in één zaak voor een Limburgse rechter.

Bandidos zet voet aan grond

Het is maart 2014 wanneer Bandidos voor het eerst voet aan de grond zet in Nederland. De motorclub heeft al vestigingen over de hele wereld, maar in Nederland mag Harrie Ramakers de club groot maken. Ramakers is dan al een gevestigde naam; hij was onder andere een belangrijke pion binnen het beruchte Limburgse Hells Angels-chapter Nomads.

‘Holleeder liep over de Markt’

Jos Hessels weet zich de ‘eerste echte gevaarlijke crisis als burgemeester’, zoals hij het zelf noemt, nog goed te herinneren. “Mensen die zeiden: kan ik nog wel mijn huis in? Lopen mijn kinderen gevaar? Het waren niet alleen de aanslagen. Op gegeven moment liep ook Willem Holleeder over de Markt in Nieuwstadt. Dit soort mensen trekt dat aan”, zegt hij tegen L1. “Dat is wel iets dat me mijn leven lang bij zou blijven.”

Geblinddoekt in onderbroek opgepakt

In mei 2015 worden twintig mensen gearresteerd, waaronder Ramakers. De beelden waar hij geblinddoekt in zijn onderbroek zijn woning uit wordt gehaald, staat bij veel mensen nog op het netvlies gebrand. Ook wordt er in Geleen een heel arsenaal aan wapens gevonden, maar later blijkt dat er geen bewijs is dat de club linkt aan de enorme wapenvondst.

Het proces duurt vijftien dagen, verdeeld over zes weken. Inmiddels is het aantal verdachten gegroeid tot 25. Op 26 april komt justitie met haar strafeis tegen alle verdachten en op 4 mei komen de laatste advocaten aan het woord.

Foto: L1

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors