Basisschool Echt beklad met hakenkruizen: politie start onderzoek

door | 16 juni 2021, 12:30 | Nieuws

Medewerkers en kinderen van basisschool De Driepas in Echt hebben vanochtend hakenkruizen ontdekt op het schoolplein.

Het nazisymbool was met stoepkrijt aangebracht op de muren en tegels van het schoolplein. Het tonen van een hakenkruis is in Nederland verboden.

Stoepkrijt blijven liggen

Het is nog niet bekend wie verantwoordelijk is voor de kruizen of wat het motief is. De politie weet inmiddels dat de hakenkruizen tussen dinsdag 21:00 uur en woensdag 8:00 uur zijn aangebracht. “Er is wat stoepkrijt gisteren niet opgeruimd en dat lag dus nog bij de school”, zegt een woordvoerster van scholenkoepel Kindante waar De Driepas onder valt.

Politie praat met kinderen

“Het is natuurlijk even schrikken, maar de school vond het wel belangrijk om de politie op de hoogte te brengen”, zegt de woordvoerster. “Natuurlijk hebben kinderen het ook gezien. Als je in groep 7 of 8 zit en weet wat het inhoudt, dan kan het indruk maken. De politie heeft ook met de kinderen gesproken om uit te leggen wat het betekent. De tekening heeft nog steeds veel impact.”

De politie van Echt zoekt getuigen en richt zich in een Facebook-bericht specifiek tot de jeugd: “Iedereen mag fouten maken. Als één van jullie de hakenkruisen uit baldadigheid aangebracht heeft: ben dan ook stoer genoeg om je te melden en neem dan contact op met de politie. Wacht daar niet mee, want de politie onderzoekt de zaak. Nu kunnen we nog over de zaak praten.”

Foto: Politie Echt (Facebook)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors