Basisschool In ’t Park gesloten door waterschade

door | 2 juli 2021, 21:59 | Nieuws

Basisschool In ’t Park in Susteren moet noodgedwongen de deuren sluiten tot de zomervakantie. Vanwege de hoosbui dinsdagavond heeft het schoolgebouw waterschade opgelopen waardoor er geen les kan worden gegeven.

Leerlingen kunnen het schooljaar afmaken op andere locaties binnen de gemeente Echt-Susteren. “Even leek het erop dat de kinderen de laatste weken weer terug moesten naar thuisonderwijs”, laat onderwijsstichting Kindante weten. Maar dat kan dus van tafel worden geveegd.

Hulp van buitenaf

Vrijdag vond de grote opruimdag plaats. De basisschool kreeg hulp van kinderen, ouders en andere basisscholen. “Het is hartverwarmend om deze hulp te krijgen. En een groot dank je wel aan alle ouders en kinderen voor het meehelpen en het begrip voor deze situatie”, aldus Kindante.

Improvisatie en onderlinge band

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren vindt het triest om al die schade te zien. “Maar positief dat in tijden van nood zowel het eigen improvisatietalent als de onderlinge band zo duidelijk naar voren komt”, stelt de burgervader. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de leerlingen vanaf eind volgende week les.

Foto: Facebook Stichting Kindante

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors