Basisschool In ’t Park nog zeker tot januari dicht na schade door hoosbui

door | 25 oktober 2021, 18:27 | Nieuws

Basisschool In ’t Park in Susteren is nog zeker tot en met begin januari gesloten. Een hoosbui eind juni leidde tot zoveel schade, dat er sindsdien geen les meer kan worden gegeven. De scholieren krijgen al enige tijd les in gebouwen in Echt en Roosteren.

Het schoolbestuur kan nog niet precies aangeven wanneer de herstelwerkzaamheden gereed zijn. “Zeker nog tot aan Kerstmis zijn de scholieren ondergebracht in andere locaties”, laat de school weten via de gemeente. Dat betekent geen heropening vóór 10 januari, als alle leerlingen weer terugkomen van hun kerstvakantie.

50.000 euro ophoesten

Groep 1 tot en met 6 krijgt les in de oude basisschool van Roosteren en groep 7 en 8 zitten tijdelijk op het Connect College in Echt. Omdat de gebouwen in beheer zijn van de gemeente, maakt die geen extra kosten. De afgesloten inboedelverzekering dekt de schade, maar wel moet de gemeente 50.000 euro betalen als eigen risico. Dat schrijft de gemeente in een reactie op schriftelijke vragen van de lokale partij Lijst Samenwerking, die aandacht vroeg voor de situatie in Susteren.

De school onderzoekt ook of er gelijk aanpassingen kunnen worden gedaan aan de inrichting, ventilatie, temperatuur en akoestiek tijdens de herstelwerkzaamheden.

Onderzoek naar waterproblematiek

Ook de naastgelegen Reinoudhal had veel schade na de hoosbui. Onder andere de kleedkamers van de sporthal konden niet gebruikt worden. De werkzaamheden in de sporthal zijn daar pas klaar. De gemeente start aansluitend een extern deskundig onderzoek naar de waterproblematiek in een ruime straal rondom de Reinoudhal. “Dat gaat enkele maanden duren”, aldus het gemeentebestuur.

Foto: Har Peters (waterschade in de Reinoudhal)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors