Basisschool Slek gaat definitief dicht, ondanks strijd van ouders

door | 27 juni 2023, 16:08 | Nieuws

De basisschool in Slek sluit in 2024 definitief de deuren, ondanks de inzet van ouders om de school open te houden. Het besluit is genomen vanwege het dalende aantal leerlingen in de kleine kern.

Slechts twaalf leerlingen van groep 8 zullen het komende schooljaar les blijven volgen op basisschool Op de Slek aan de Rutsekovenstraat, om zo hun basisschoolperiode in de vertrouwde omgeving af te sluiten, meldt De Limburger.

De overige leerlingen zullen worden ondergebracht bij basisschool Patricius in Pey. De sluiting is het gevolg van jarenlang onder het opheffingsniveau te zitten en het daaruit voortvloeiende inkomstenverlies vanuit de overheid.

Onder opheffingsnorm

De school telt momenteel 52 leerlingen en heeft al enige tijd te maken met een teruglopend leerlingenaantal, wat onder de opheffingsnorm van de gemeente Echt-Susteren valt. Om die reden heeft scholenkoepel Wijzers in Onderwijs besloten om de school medio 2024 op te heffen.

Ondanks een eerder gestart fusietraject en de inzet van een actiegroep van ouders om de school te behouden, bleef Wijzers in Onderwijs aandringen op een fusie met basisschool Patricius in Pey, die slechts 1200 meter verderop ligt.

De onzekerheid over het voortbestaan van Op de Slek zorgde ervoor dat sommige ouders hun kinderen al inschreven in Pey, waardoor het leerlingenaantal van Op de Slek verder daalde.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors