Behoorlijk woningtekort Midden-Limburg, komende jaren daling verwacht

door | 5 juli 2021, 12:53 | Nieuws

Er is momenteel een tekort aan 2300 huizen op de woningmarkt in Midden-Limburg (2,1 procent). In de komende jaren wordt dat tekort minder, blijkt uit een rapport van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Behoorlijke daling

Voor 2030 wordt verwacht dat er nog maar een tekort is van 430 huizen op de woningmarkt in Midden-Limburg (0,4 procent). Volgens het rapport loopt het woningtekort in onze regio samen met de Zaanstreek, Flevoland en Noordoost-Brabant het hardst terug in de komende jaren. Voor die voorspelling is gekeken naar de verwachte bevolkingsontwikkeling, de vraag naar woningen in een bepaalde regio en hoeveel huizen worden gebouwd en gesloopt.

Circa 650 woningen bijbouwen

In de hele gemeente Echt-Susteren zijn er momenteel plannen om zo’n 650 woningen, appartementen en zorgstudio’s bij te bouwen. Dat bleek uit een commissievergadering van mei waarin de gemeente verschillende initiatieven opsomde die momenteel nog in haalbaarheidsonderzoek zitten, uitgevoerd worden of klaar zijn. Het grootste project is nieuwbouwwijk Bocage in Echt met 215 woningen. Daarvan zijn zo’n 80 woningen nu af.

In onze provincie is in Noord-Limburg de woningkrapte het grootst met 2,8 procent. In 2030 is dat met 2,7 procent niet anders volgens het onderzoek. In Zuid-Limburg is de krapte dit jaar 1 procent en loopt het in 2030 terug naar 0,2 procent.

Foto: Woningen in Susteren (SOL2)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors