Betoging tegen immigratiebeleid bij azc Echt: 3 aanhoudingen

door | 24 april 2021, 18:21 | Nieuws

De politie heeft zaterdag drie aanhoudingen verricht tijdens een demonstratie bij het asielzoekerscentrum in Echt. Daar werd een betoging gehouden tegen het immigratiebeleid.

Ook demonstreerden de actievoerders tegen de in hun ogen onmenselijke situatie in asielzoekerscentra, meldt 1Limburg.

Veel politie

Voor de demonstratie was geen toestemming verleend door burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren. Volgens een politiewoordvoerder begon de demonstratie rond de klok van 15:00 uur.

Ongeveer twintig actievoerders verzamelden zich bij het azc om de bewoners een hart onder de riem te steken. Er waren veel agenten op de been, met politiehonden. Ook kreeg de politie steun van de Koninklijke Marechaussee. “Een politiehelikopter, die aan het surveilleren was, hing in de lucht”, aldus de politiewoordvoerder.

Noodbevel

Hessels liet vervolgens een noodbevel uitgaan. Dat gebeurde omdat de demonstranten volgens Hessels via social media opruiende teksten hadden verspreid en zich provocerend tegen de politie opstelden. Bovendien hielden ze zich volgens Hessels niet aan de coronaregels.

De gemeente verlaten

Uiteindelijk werden de betogers door de politie richting het station gedreven en moesten ze de gemeente verlaten. De rust was rond 16:00 uur weergekeerd. Volgens Hessels waren de demonstranten afkomstig uit de regio Amsterdam. Het gaat volgens de burgemeester om een groep die herhaaldelijk demonstreert voor verbetering van de leefomstandigheden in de azc’s.

Zeven gewonden steekpartij

Het is al enkele dagen onrustig rond het azc. Woensdagavond heeft een bewoner verschillende mensen neergestoken. Zeven mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De 24-jarige verdachte is door de politie aangehouden. Het leidde donderdag ook tot spontane protesten onder de bewoners die zich niet veilig voelen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors