Bewoner (20) azc Echt verdacht van poging tot doodslag

door | 16 november 2021, 17:50 | Nieuws

De man die eind oktober is opgepakt na een incident in het azc in Echt wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot doodslag.

Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

‘Mes afgepakt’

Op 29 oktober kwam er in de middag een melding bij de hulpdiensten binnen van een steekpartij in het azc. Volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn er die dag geen mensen neergestoken. “Drie omstanders hebben een mes kunnen afpakken voordat het gebruikt kon worden”, zegt hij. Een deel van de omstanders liep daarbij lichte verwondingen op.

De politie kon kort na het incident een verdachte aanhouden. Het gaat om een 20-jarige uitgeprocedeerde bewoner van het azc.

Tweede incident in half jaar

Het is niet het eerste incident in het azc in Echt. In april dit jaar stak een man zeven medebewoners neer. Volgens het COA is het lastig om dit soort incidenten te voorkomen. “Het is niet zo dat ze met steekwapens rondlopen. Zo iemand trekt gewoon een keukenmes uit de la”, zegt de woordvoerder. Volgens hem is het ook geen optie om op de locatie met zo’n 500 bewoners geen keukengerei meer te hebben.

De man zal in februari voor de rechter moeten komen. “Wij juichen straffen alleen maar toe. Ook dat werkt mee in preventieve zin in mogelijk minder incidenten in de toekomst”, besluit de COA-woordvoerder.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors