Bijna 1 op 5 inwoners Echt-Susteren heeft erg veel last van stress

door | 15 oktober 2021, 07:30 | Nieuws

Onzekerheid over je werk, privéproblemen of een kwakkelende gezondheid. Wat de problemen ook zijn, 18,5 procent van de volwassenen in Echt-Susteren geeft aan (heel) veel last te hebben van stress. Dat is iets meer dan het landelijk gemiddelde van 17,7 procent.

Dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor, een enquêteonderzoek van GGD, RIVM en CBS dat vorig jaar door een half miljoen Nederlanders werd ingevuld. Hoeveel mensen in Echt-Susteren meededen, is niet bekend.

Vrouwen meer last van stress

Wat verder opvalt in Echt-Susteren is dat 22,1 procent van de vrouwen erg veel last heeft van stress, tegenover 15 procent van de mannen. Maastricht is koploper in Limburg: daar heeft bijna een kwart (23,9) van de volwassen inwoners erg veel last van stress.

In het enquêteonderzoek werd aan mensen de vraag gesteld of zij in de afgelopen vier weken last hebben gehad van stress. Daarop konden zij antwoorden met ‘nee, (bijna) niet’, met ”ja, een beetje’, met ‘ja, veel stress’ en met ‘ja, heel veel stress’. Antwoorden in de twee laatste categorieën zijn per gemeente opgeteld. Voor Echt-Susteren kom je dan op 18,5 procent.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors