Bouw van 28 woningen in Echt-Susteren stap dichterbij

door | 24 april 2024, 20:32 | Nieuws

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft woensdagavond tijdens de raadsvergadering ingestemd met de realisatie van in totaal 28 woningen in verschillende kernen. De bestemmingsplannen zijn door alle partijen aangenomen.

De aanvraag voor de meeste woningen kwam vanuit NuZekerheid BV, een Amsterdamse projectontwikkelaar. Die wil veertien woningen realiseren in Maria Hoop, op de hoek Vlaskuilseweg-Kerkweg, waar eerder café ’t Centrum was gevestigd. Het gaat om twee gezinswoningen, acht senioren- of gezinswoningen en vier woningen voor starters.

Ook de plannen voor zes vrijstaande woningen aan de Weijenpasweg in Sint Joost zijn goedgekeurd. Op de Louerstraat in Susteren mag een kleinschalig appartementencomplex met vier appartementen worden gebouwd.

In Koningsbosch wordt een voormalig agrarisch bedrijfsgebouw op de Molenweg omgebouwd tot twee woningen. Even verderop in dezelfde straat mogen de bouwplannen voor een paardenfokbedrijf met een bedrijfswoning ook doorgaan van de gemeentepolitiek. Tenslotte krijgt Nieuwstadt een woning erbij op de Sint Janswal.

Foto: Café ’t Centrum in Maria Hoop (Google Streetview)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors