Brug Maaseik nog steeds dicht voor zwaar verkeer: wachten op duikers

door | 26 juli 2021, 10:28 | Nieuws

Landbouwvoertuigen en vrachtwagens kunnen nog steeds geen gebruik maken van de Pater Sangersbrug tussen Roosteren en Maaseik. De brug is in Belgisch beheer en de autoriteiten willen eerst zeker weten dat de brug over de Maas geen schade heeft opgelopen door de sterkte stroming van het hoogwater.

Duikers

Maandag is er weer een inspectie vanaf de brug, maar het blijft wachten op groen licht van duikers. Een peilboot constateerde namelijk uitspoeling aan een pijler. Woensdag gaan duikers dat van dichtbij bekijken. Tot die tijd mag zwaar verkeer niet over de brug. “Een aantal vrachtwagens en tractors reden er al over en kregen boetes van de politie”, schrijft burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik op Facebook.

De brug is vorige week wel al vrijgegeven voor wandelaars, fietsers en automobilisten. Het autoverkeer moet wel rekening houden met een versmalling aan Nederlandse zijde.

Spannende uren in Maaseik

Afgelopen donderdag stonden de duikers al klaar om het water in te gaan, maar toen was de stroming toch nog te sterk. Inmiddels zakt het water verder en wordt de stroming minder hard. De fundamenten aan Nederlandse kant zijn al zichtbaar en zien er nog goed uit volgens burgemeester Tollenaere.

Aan Belgische kant waren het twee weken geleden spannende uren. Het hoogwater kwam uiteindelijk net niet over de kademuur. Tollenaere laat weten dat er in de uiterwaarden zeker 80 hectare aan oogst verloren is gegaan.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors