Brug Roosteren-Maaseik weer open voor alle verkeer

door | 27 juli 2021, 14:01 | Nieuws

De Pater Sangersbrug tussen Roosteren en Maaseik gaat dinsdag vanaf 14:00 uur weer open. Dat betekent dat al het verkeer weer gebruik kan maken van de brug.

Dat laat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere weten.

De openstelling van de brug is nog eerder dan de burgervader maandag heeft gemeld. Woensdag zouden duikers de Maas in gaan om te kijken of de uitspoeling bij een brugpijler een gevaar vormde. Vanwege de stroming in de Maas is dat momenteel niet mogelijk. Tollenaere hoopt zodra de Maas gezakt is een inspectie kan worden uitgevoerd. Naar verwachting zal dit ergens in augustus plaatsvinden. Of er sprake is van hoogwaterschade is nog niet duidelijk.

Lees ook: Brug Roosteren-Maaseik nog steeds dicht voor zwaar verkeer

‘Niet dramatisch’

De brug wordt toch opengesteld voor alle voertuigen waaronder ook landbouwvoertuigen en vrachtwagens. “Er was zoals al eerder gemeld wat uitspoeling te zien. De details geven aan dat dit niet zo dramatisch is”, zegt Tollenaere. De brug is vorige week al vrijgegeven voor wandelaars, fietsers en automobilisten. Het autoverkeer moest wel rekening houden met een versmalling aan Nederlandse zijde.

Hinder

Als alles volgens planning verloopt zal de brug in 2022 gerenoveerd worden. “Dan zal er opnieuw enkele maanden hinder zijn”, aldus Tollenaere.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors