Brug tussen Roosteren en Maaseik krijgt flinke opknapbeurt: ‘Gedeeltelijk afgesloten’

door | 6 juli 2021, 10:54 | Nieuws

De brug over de Maas tussen Roosteren en Maaseik krijgt een flinke opknapbeurt. De burgemeester van Maaseik laat weten dat de Belgische autoriteiten dat hem hebben toegezegd.

De Pater Sangersbrug, in de volksmond ook wel Maasbrug, is volledig in Belgisch beheer. Naast het autoverkeer maken veel Limburgse jongeren die in Maaseik naar school gaan gebruik van de brug.

Gedeeltelijk afgesloten

Het Vlaamse agentschap Wegen en Verkeer zou burgemeester Johan Tollenaere hebben toegezegd in 2023 te kunnen starten met de klus. Tijdens die werkzaamheden zal de brug ook gedeeltelijk worden afgesloten. “Men gaat proberen fietsers, voornamelijk veel toeristen en studenten, steeds door te laten en mogelijk komt er eenrichtingsverkeer voor auto’s”, zegt Tollenaere.

Uitkijkpunten

Een apart fietspad realiseren was een wens van de gemeente Maaseik, maar dat blijkt niet mogelijk. Het huidige fietspad wordt wel volledig vernieuwd. De bestaande leuning op de brug, die volgens Tollenaere eigenlijk te laag is, wordt ook vervangen. In het nieuwe hekwerk komen waarschijnlijk lampen die de Maas verlichten.

De omgeving krijgt ook een metamorfose, zo staat in de plannen. Zo moeten er ook uitkijkpunten komen op het midden van de brug en wordt ook de Belgische oeverkant onder handen genomen. Dat moet het allemaal aantrekkelijker maken voor toeristen.

Afstemmen met Nederland

Tollenaere roept collega-burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren op om ook voor beweging aan de Nederlandse kant te zorgen. Hessels noemt de opknapbeurt goed nieuws. “Tijd voor enige afstemming, lijkt me.”

De Belgische burgervader maakt zich naar eigen zeggen al sinds 2019 hard voor een opknapbeurt van de Pater Sangersbrug. De brug opende bijna 70 jaar geleden. Aan de Nederlandse zijde ligt een kleine parkeerplaats en het vervallen gebouw van parenclub Bridge Inn dat al jaren leegstaat.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors