Burgemeester Hessels kritisch op keuze kabinet om evenementen mogelijk te maken

door | 7 april 2021, 09:52 | Corona, Nieuws

Burgemeester Jos Hessels is kritisch over het pilotproject van het demissionair kabinet. Dat wil in april verschillende proefevenementen organiseren in onder andere theaters, dierentuinen en casino’s. Bezoekers die daarbij willen zijn, moeten een testbewijs laten zien waaruit blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Verlopen de evenementen goed, dan kan volgens minister Hugo de Jonge de samenleving ‘verantwoord en stap voor stap open’.

Niet eerste kritische noot

Maar het besluit stuit burgemeester Hessels tegen de borst. “Is dit nu echt belangrijker dan de opening van de terrassen en, onder strenge voorwaarden, de rest van de horeca of sportscholen en dergelijke?”, vraagt de burgemeester zich af op Facebook. “Of is de lobby van het Songfestival en het EK voetbal gewoon sterker dan die van de gewone wegkwijnende ondernemers?”.

Hessels had eerder ook al felle kritiek op het laten doorgaan van de Tweede Kamerverkiezingen. Hij vond het niet verantwoord om mensen maandenlang te vragen om thuis te blijven en ze vervolgens één dag massaal op de been te brengen. Voor zover bekend heeft de stembusgang, nu drie weken geleden, niet geleid tot een behoorlijke stijging in het aantal coronabesmettingen.

Veel bijval

Hessels krijgt veel bijval in de reacties onder zijn Facebook-bericht. “Mijns inziens een correcte analyse”, schrijft Igor Stel, eigenaar van onder andere All In Echt. “Een combinatie van lobby, beeldvorming voor de bühne en een totaal gebrek aan empathie.”

Andere mensen vinden het gek dat niet eerst de terrassen worden geopend. “Ik wil gewoon naar de winkel, een terrasje pikken en mijn eigen keuze maken wanneer en hoe laat ik weg ga en thuiskom”, schrijft Ilse. “Dat theater, die dierentuin en sportevenement komen daarna wel.”

Kijk hier welke proefevenementen er worden georganiseerd:

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors