Burgemeester Hessels verhuist na tien jaar naar eigen gemeente

door | 25 juni 2021, 15:37 | Nieuws

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren gaat na tien jaar in zijn gemeenteplaats wonen, meldt De Limburger. Daarmee voldoet hij aan de richtlijnen die omschreven staan in de Gemeentewet. Volgens die wet moet een burgemeester wonen in de gemeente waar hij of zij het ambt uitoefent. Hessels was nog steeds woonachtig in Montfort waar hij op slechts 700 meter van de gemeentegrens woonachtig was, dit met toestemming van de gemeenteraad.

„We hebben afgelopen woensdag een appartement toegewezen gekregen op de Julianastraat in Echt, op 100 meter van het gemeentehuis”, zegt Hessels. „Er is nooit een probleem van gemaakt dat ik in Montfort woonde. Maar de regel is nou eenmaal zo en als je zo’n regelfetisjist bent als ik, dan erger je je als je daar niet aan voldoet.”

Bedreigingen

In de beginperiode van het burgemeesterschap kreeg Hessels zijn woning in Montfort niet verkocht. Later is er door de gemeente Echt-Susteren flink geïnvesteerd in beveiliging van de woning na ernstige bedreigingen vanuit de wereld van de motorbendes. Nu is dan toch de tijd gekomen voor de burgemeester en zijn vrouw om te verhuizen naar een levensloopbestendige woning die aan de eisen op het gebied van beveiliging voldoet.

In september wordt gestart met de bouw van het appartementencomplex, het gaat nog ongeveer anderhalf jaar duren voordat het gebouw wordt opgeleverd.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors