Burgemeester Maaseik over vondst Jürgen Conings: ‘Ongeloofwaardig’

door | 21 juni 2021, 10:30 | Nieuws

Johan Tollenaere, de burgemeester van Maaseik die zondagmorgen het lichaam van Jürgen Conings vond in het Dilser Bos, blikt terug op een bewogen dag. “Het was een dag die je liever niet hebt.”

De burgemeester ontdekte het lichaam van de voortvluchtige militair tijdens een mountainbikerit met vrienden.

Lees ook: Lichaam Jürgen Conings gevonden vlakbij grens Stein

Vlaag van lijkgeur

De burgemeester ging zondagmorgen met vrienden mountainbiken. “Ik kreeg een vlaag van een lijkgeur in mijn neus en liep naar een struikgewas. Ik zag een lijk en vermoedde meteen dat het Jürgen Conings was. Ik heb gelijk de politie gebeld”, vertelt hij L1. Hij zegt dat het ook ongeloofwaardig klinkt dat een burgemeester het lijk lokaliseert. “Maar ik heb gekozen om het verhaal correct te vertellen.”

Dit vertelde hij zondag tegen L1:

Beangstigende reacties

Tollenaere vindt het beangstigend om te zien hoe sommige mensen reageren. Zo werd hij zondagmiddag nog verbaal aangevallen door een groep mensen die bij het politielint aan het Dilser Bos stond. Veel sceptici vinden dat er te grof geschut is ingezet voor iemand die feitelijk nog amper iets had gedaan. Dat begrijpt Tollenaere. “Maar we moeten toch voorzichtig zijn met mensen die met munitie rondlopen.” Tollenaere laat weten dat er nog volop onderzoek wordt gedaan door politie en justitie in België.

Foto: L1

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors