Gemeentehuis op slot: 7 medewerkers besmet met corona

door | 25 maart 2021, 13:03 | Nieuws

Het gemeentehuis van Echt-Susteren gaat per direct tot in ieder geval dinsdag op slot voor burgers en personeel, nadat zeven medewerkers positief zijn getest op het coronavirus.

“Het gaat om zes mensen van dezelfde afdeling”, zegt burgemeester Jos Hessels. Een zevende medewerker staat waarschijnlijk los van dat besmettingscluster, maar ligt wel met klachten in het ziekenhuis. De overige medewerkers hebben vooral lichte klachten.

Tot dinsdag gesloten

De gemeente heeft in kaart gebracht met welke collega’s de besmette medewerkers contact hebben gehad. Die collega’s wordt gevraagd zich te laten testen. Voor de zekerheid heeft Hessels het gemeentehuis gesloten. “Als na het weekend blijkt dat er geen besmettingen zijn bijgekomen, kunnen we weer open.”

Donderdag werd nog doorgewerkt tot 13:00 uur zoals gewoonlijk. Daarna werd iedereen naar huis gestuurd. Voor vrijdag zijn alle afspraken met inwoners afgezegd en moeten medewerkers thuis blijven. Later vandaag werd bekend dat het gemeentehuis maandag ook nog dicht blijft.

Poetsploeg en bodes

De eerste medewerker werd dit weekend positief getest, waarna verschillende andere medewerkers volgden. Maandagochtend werd de hele facilitaire afdeling naar huis gestuurd. Het gaat om bodes en mensen die in het gemeentehuis poetsen. “Degenen die ontsmetten, zijn besmet. We hebben een heel sterk beleid om thuis te werken. Deze mensen zijn net de mensen die in het gemeentehuis moeten zijn”, zegt Hessels.

De gemeente benadrukt dat er vooralsnog geen besmettingsgevaar is geweest voor burgers die het gemeentehuis de afgelopen dagen bezocht hebben of aanwezig zijn geweest in stembureaus.

Foto: L1

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors