Cameratoezicht op twee plekken in Echt-Susteren na incidenten

door | 9 maart 2021, 13:26 | Nieuws

Burgemeester Jos Hessels heeft besloten om permanent cameratoezicht in te zetten op de Louerstraat in Susteren en de Palmbrugweg in Echt.

Het cameratoezicht moet bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in de gebieden.

Incidenten
De gemeente zegt dat er al verschillende criminele activiteiten zijn geweest op beide plekken. Ook heeft de politie meldingen van overlast gekregen. Een gemeentewoordvoerder kan niet precies zeggen wat er zich heeft afgespeeld. Maar omdat dit de openbare orde dermate verstoorde, heeft burgemeester Hessels besloten om cameratoezicht in te stellen. Het is volgens hem namelijk van belang om de ordeverstoorders rondom de plekken via beeld te herkennen.

Pilot
Het plaatsen van de camera’s is onderdeel van een pilotproject om overlast en criminaliteit in wijken en buurten te verminderen en tegen te gaan. Het eerste deel van dit project liep april vorig jaar af en richtte zich op illegale dumpingen bij ondergrondse milieucontainers. Het tweede deel focust zich op het tegengaan en verminderen van criminaliteit in de openbare ruimte. Het cameratoezicht in Echt en Susteren gaat onder die noemer nu door tot uiterlijk 3 februari 2021. De camera’s filmen 24 uur per dag, 7 dagen per week. Beelden worden 14 dagen opgeslagen en kunnen worden bekeken door politie en boa’s.

Het zijn momenteel de enige plekken die door de gemeente zijn aangewezen voor cameratoezicht. Mochten er ontwikkelingen zijn, kan de gemeente besluiten de camera’s te verplaatsen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors