Canoo komt definitief niet naar VDL Nedcar, 25 miljoen euro teruggestort

door | 16 december 2021, 10:02 | Nieuws

De Amerikaanse producent van elektrische auto’s Canoo gaat definitief geen auto’s bouwen bij VDL Nedcar in Born. De productie wordt volledig in Amerika gedaan. VDL Nedcar zal de aanbetaling van 30,4 miljoen dollar (zo’n 25 miljoen euro) terugbetalen.

De twee bedrijven zijn nog wel in gesprek over een samenwerking in de toekomst, meldt Canoo in een persverklaring.

Eerste klant

Canoo was deze zomer de eerste nieuwe klant van VDL Nedcar nadat BMW had besloten de productie van BMW- en MINI-modellen over te hevelen naar eigen fabrieken. In juni maakten de twee bedrijven bekend dat Canoo vanaf volgend jaar tot en met 2028 auto’s in Born zou gaan produceren. VDL Nedcar zou daarvoor zelfs eerst extra productieruimte op willen zetten op het parkeerterrein, omdat de normale productie van BMW’s en MINI’s nog door zou lopen tot in 2023.

Volledig Amerikaans

Inmiddels heeft Canoo besloten de elektrische auto volledig in Amerika te laten bouwen, in een nieuwe fabriek in Arkansas. Ook 96 procent van de onderdelen die in de auto gebruikt zullen worden, komen uit Amerika of van bondgenoten.

Samenwerking

Om de nieuwe relatie met Canoo te onderstrepen neemt het bedrijf 8,4 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) aan aandelen in het bedrijf. “We kijken er naar uit om onze samenwerking met Tony en het Canoo team voort te zetten en nieuwe mogelijkheden samen te onderzoeken”, zegt Willem van der Leegte, president-directeur van de VDL Groep. “We zijn enthousiast over onze investering in Canoo en kijk uit naar een lange en wederzijds voordelige relatie.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors