Corona in Echt-Susteren: 2 doden, besmettingen blijven toenemen

door | 20 april 2021, 19:43 | Corona, Nieuws

Het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren blijft toenemen, blijkt uit de coronacijfers van het RIVM van afgelopen week. Twee inwoners van Echt-Susteren zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het laatste gemelde sterfgeval in onze gemeente dateert van een maand geleden.

Stijging

Er zijn 138 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen, een stijging van 14 vergeleken met vorige week. Relatief gezien gaat het  om 436,5 positieve tests per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: in Limburg staat Peel en Maas bovenaan met 562 coronagevallen per 100.000 inwoners. Een persoon uit onze gemeente is met coronaklachten in het ziekenhuis opgenomen.

Versoepelingen

Het kabinet heeft dinsdagavond versoepelingen aangekondigd voor volgende week woensdag. Zo komt er na drie maanden een einde aan de avondklok. Ook is het weer mogelijk om zonder afspraak te winkelen en een terrasje te pikken. Volgens premier Mark Rutte is het een weloverwogen besluit om te versoepelen. “Gemiddeld genomen is er een stabilisatie van de ziekenhuisopnames, en in de modellen van het RIVM wordt een daling verwacht. Dat is een modellering, maar we besluiten toch om het nu al te doen.”

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors