Coronabesmettingen blijven stijgen in Echt-Susteren: twee doden gemeld

door | 30 november 2021, 23:51 | Corona

Hoewel er landelijk een stagnering zichtbaar lijkt in het aantal coronabesmettingen, blijven de positieve gevallen in Echt-Susteren stijgen.

Minder harde stijging

De afgelopen week registreerde het RIVM 456 besmettingen. Een stijging van 15 procent. De week daarvoor was het nog 387, dat was toen een stijging van zo’n 33 procent. Het aantal besmettingen is afgelopen week dus wel minder hard gestegen.

Daarnaast zijn twee inwoners uit onze gemeente zijn volgens het RIVM overleden aan coronaklachten.

Limburg koploper

Om beter te zien hoe Echt-Susteren het doet vergeleken met andere gemeenten worden de besmettingen altijd omgerekend per 100.000 inwoners. Relatief gezien zijn er dan 1442 besmettingen in Echt-Susteren. Vorige week waren dat nog 1224 geregistreerde coronabesmettingen per 100.000 inwoners. Landelijk gezien spant gemeente Landgraaf de kroon (1746). Buurgemeente Maasgouw staat op een vierde plek (1615).

Zeven ziekenhuisopnames

Zeven inwoners uit onze gemeente zijn met coronaklachten de afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen. Het RIVM meldde vorige week nog vijf ziekenhuisopnames. Omdat er nog een aantal ziekenhuisaanmeldingen later zijn binnengekomen, ligt het aantal van toen eigenlijk op acht opnames. Het is dan ook niet uitgesloten dat de zeven ziekenhuisopnames van de afgelopen week later ook nog worden bijgesteld.

Landelijk lijken cijfers te stagneren

De afgelopen week is het aantal positieve testen dat het RIVM registreerde niet of nauwelijks gestegen, meldt de NOS. Ruim 155.000 keer viel de uitslag van de PCR-test bij de GGD positief uit; minder dan 1 procent meer dan de bijna 154.000 van de zeven dagen daarvoor. Het RIVM spreekt van een stabilisatie, die vermoedelijk het gevolg is van het maatregelenpakket van half november, dus nog voor dat van afgelopen weekeinde.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors