Coronabesmettingen Echt-Susteren stijgen na Nederweert snelste van Nederland: ‘Beangstigend’

door | 5 februari 2021, 11:38 | Corona, Nieuws

Burgemeester Jos Hessels maakt zich zorgen over de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen in de gemeente. Echt-Susteren kent, na Nederweert, relatief gezien de grootste toename in het aantal besmettingen van Nederland.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde RIVM-cijfers van het aantal coronabesmettingen per 100.000 in de afgelopen 7 dagen.

‘Beangstigend snelle stijging’
Er zijn volgens het RIVM 128 mensen positief getest in Echt-Susteren in de week van 28 januari tot en met 4 februari. Relatief gezien zijn dat 404,8 besmettingen per 100.000 inwoners. Alleen Nederweert scoort hoger (411,2). “Ofschoon landelijk nog steeds van een daling van het aantal besmettingen wordt gesproken, is in Echt-Susteren al ruim een week weer een stijging te zien, waarbij het de laatste dagen beangstigend snel gaat”, schrijft Hessels op social media.

‘Grootste beproeving komt misschien nog’
De burgemeester heeft van de GGD ook al de cijfers voor vrijdag ontvangen. Daaruit blijkt dat de stijging doorzet. “De besmettingsgraad (afgelopen 7 dagen per 100.000 inwoners) is in één week tijd met maar liefst 70 procent gestegen naar 454”, schrijft de bezorgde burgemeester. “Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat de grootste beproeving er nog zit aan te komen.” De cijfers die de burgemeester ontvangt van de GGD wijken iets af van het coronadashboard van de Rijksoverheid. “Dat is al eens onderzocht door de veiligheidsregio, maar die kon het niet verklaren. De tendens is gelijk”, zegt Hessels.

In de buurgemeenten van Echt-Susteren zijn de afgelopen week minder besmettingen gemeld per 100.000 inwoners dan in onze gemeente. Roerdalen telde 316 besmettingen per 100.000 inwoners. In Maasgouw waren het 288 positieve tests en in Sittard-Geleen 186,1 besmettingen per 100.000 inwoners.

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors