Coronabesmettingen Echt-Susteren stijgt, Limburg brandhaard

door | 6 april 2021, 15:57 | Corona, Nieuws

Het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren is in de afgelopen week opnieuw gestegen. Er werd volgens het RIVM niemand met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Ook overleed zover bekend geen inwoner aan corona.

Veel besmettingen in Roerdalen

Afgelopen week werden 102 van de ongeveer 32.000 inwoners positief getest op het coronavirus volgens het RIVM. Vorige week waren dit nog 90 mensen. Een verschil van 12 besmettingen.

Relatief gezien zijn dit 322,6 positieve tests per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen. Ter vergelijking: de gemeente Edam-Volendam (Noord-Holland) gaat landelijk aan kop met 660,2 besmettingen per 100.000 inwoners. De gemeente Beesel staat op de tweede plek. Buurgemeente Roerdalen staat na Venlo landelijk op een vijfde plek (554,2 per 100.000 inwoners).

Limburg brandhaard

Limburg is de afgelopen week de provincie met relatief de meeste coronabesmettingen. Dat komt vooral door het grote aantal besmettingen in Noord- en Midden-Limburg. “We zien dat het aantal testen toeneemt en dat in week 11 tot en met 13 ook het aantal besmettingen in Noord- en Midden-Limburg oploopt”, vertelt Hans Buskes, woordvoerder GGD Limburg-Noord tegen 1Limburg. “Het stijgt al een tijdje gestaag. Dat betekent dat we in de derde piek zitten.”

De GGD heeft geen zicht op waarom het aantal besmettingen in Noord-Limburg hoger ligt dan in andere regio’s. “Het is lastig om te onderzoeken omdat het van zoveel verschillende factoren kan afhangen. Het is vaak lastig om de vinger op de zere plek te leggen.” Net zoals de landelijke trend ziet de GGD ook hier dat het aantal jongeren dat zich laat testen toeneemt, net als het aantal positief geteste jongvolwassenen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors