Coronabesmettingen pieken in Echt-Susteren: nieuw dagrecord

door | 9 november 2021, 18:23 | Corona

Ook in de gemeente Echt-Susteren stijgt het aantal coronabesmettingen in een rap tempo. Vandaag is zelfs het dagrecord verbroken: nog nooit eerder werden er op één dag zoveel besmettingen gemeld onder inwoners van onze gemeente sinds de cijfers worden bijgehouden.

182 besmettingen

In totaal kregen 182 inwoners in de afgelopen zeven dagen een positieve uitslag op hun coronatest, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Relatief gezien gaat het in Echt-Susteren om zo’n 575 coronagevallen per 100.000 inwoners.

Ter vergelijking: landelijk koploper Urk zit op 1.583 besmettingen per 100.000 inwoners. In Limburg werden in Brunssum relatief de meeste inwoners positief getest (862 per 100.000), gevolgd door Horst (824) en Gennep (821).

Nieuw dagrecord

De meeste coronabesmettingen in onze gemeente werden vandaag gemeld: 48 op één dag. Volgens het RIVM-coronadashboard zijn er nog nooit zoveel besmettingen in één dag gemeld in Echt-Susteren.

Drie ziekenhuisopnames

Drie inwoners uit onze gemeente zijn de afgelopen week met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis, meldt het RIVM. Er zijn geen overlijdens geregistreerd.

Uit de Limburgse ziekenhuizen kwam deze week een noodkreet: ze liggen vol en kunnen geen coronapatiënten meer opnemen. In de weekcijfers is die toename in het aantal ziekenhuisopnames ook goed te zien, meldt 1Limburg. Afgelopen week belandden 62 Limburgers in een ziekenhuis vanwege COVID-19. Een week eerder waren dat er nog 45: een stijging van bijna 38 procent.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors