Coronabesmettingen stijgen met 33 procent: 1 dode, 5 ziekenhuisopnames

door | 23 november 2021, 17:24 | Corona

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen stijgt ongekend hard door in Echt-Susteren. De afgelopen week telde het RIVM 387 besmettingen in onze gemeente: dat zijn er zo’n honderd meer dan de week ervoor. Een stijging van meer dan 33 procent.

Forse toename

Om beter te zien hoe Echt-Susteren het doet vergeleken met andere gemeenten worden de besmettingen altijd omgerekend per 100.000 inwoners. Relatief gezien zijn er dan 1224 besmettingen in Echt-Susteren. Vorige week waren dat nog 907,7 geregistreerde coronabesmettingen per 100.000 inwoners. Landelijk gezien spant gemeente Voerendaal de kroon (1948,5).

Eén dode, vijf ziekenhuisopnames

Eén inwoner uit Echt-Susteren is volgens het RIVM aan de gevolgen van corona overleden. Volgens de statistieken zijn vijf inwoners in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Vorige week werden geen overlijdens en ziekenhuisopnames gerapporteerd.

Met één derde gestegen

In totaal zijn er 154.000 positieve testen gemeld bij het RIVM: een stijging van 39 procent ten opzichte van de zeven dagen daarvoor en opnieuw een weekrecord sinds de start van de coronacrisis. Daarbij moet steeds worden opgemerkt dat er tijdens de eerste golf nauwelijks testen beschikbaar waren. Ook is er meer getest.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors