Coronacijfers: Echt-Susteren op tweede plek meeste besmettingen Nederland

door | 9 februari 2021, 16:24 | Corona

Echt-Susteren staat landelijk nog steeds bovenaan in de top van gemeenten waar de afgelopen 7 dagen relatief gezien de meeste coronabesmettingen zijn geconstateerd.

Drie ziekenhuisopnames, geen coronadoden
In de afgelopen zeven dagen zijn 133 mensen positief getest in Echt-Susteren. Er zijn gemeenten met meer besmettingen, maar omgerekend per 100.000 inwoners heeft Echt-Susteren 420,6 besmettingen en dat zorgt ervoor dat onze gemeente landelijk op de tweede plek staat. Alleen de Noord-Hollandse gemeente Koggenland scoort hoger.

Drie patiënten uit Echt-Susteren werden de afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen. Er werden geen overlijdens gemeld. Provinciaal gezien telde Limburg afgelopen week de meeste coronabesmettingen van heel het land. Dat is voor de vierde week op rij, meldt 1Limburg.

‘Grootste beproeving komt misschien nog’
Burgemeester Jos Hessels uitte vrijdag al zijn zorgen over de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen in zijn gemeente. Echt-Susteren stond toen landelijk ook al op de tweede plek, maar alleen Nederweert telde relatief meer besmettingen. “Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat de grootste beproeving er nog zit aan te komen”, zei de burgemeester toen. Hessels heeft vanwege de stijging wekelijks overleg met de huisartsen in zijn gemeente ingelast.

Vanaf nu meldt SOL2 elke dinsdag de cijfers over het coronavirus in Echt-Susteren. De cijfers zijn steeds van de afgelopen zeven dagen en geverifieerd door het RIVM.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors