Demi Schuurs naar halve finale dubbelspel Australian Open

door | 16 februari 2021, 10:36 | Sport

Tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt en haar Amerikaanse partner Nicole Melichar zijn door naar de halve finales van het dubbelspel bij de Australian Open.

Het als vierde geplaatste koppel won in de kwartfinales in twee sets van het Amerikaanse duo Coco Gauff en Catherine McNally, schrijft 1Limburg. De setstanden waren 7-6 en 6-1. Ze hadden daar een uur en 15 minuten voor nodig.

Voor de eerste keer
De dubbelspecialiste staat voor de eerste keer in haar carrière in de halve finales van het grandslamtoernooi in Melbourne. Schuurs laat vanuit Melbourne weten ‘super blij’ te zijn. “Het was ontzettend spannend, vooral in het laatste deel van de wedstrijd, omdat dit de eerste keer is dat ik in de halve finale sta.”

Nieuwe partner
De 27-jarige Limburgse bereikte eerder de laatste acht in de US Open en Wimbledon. Ze vond aan het einde van het vorige seizoen een nieuwe partner in Melichar. Het afgelopen jaar speelde ze voornamelijk samen met de Tsjechische Kveta Peschke. Samen wonnen ze het grote WTA-toernooi van Cincinnati.

Tegenstanders
Schuurs en Melichar nemen het in de halve finales op tegen de Belgische Elise Mertens en de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Het als tweede geplaatste duo versloeg het Japanse koppel Shuko Aoyama/Ena Shibahara in twee sets: 6-2 6-0. Die partij duurde nog geen uur. Mertens dubbelde in het verleden zowel met Schuurs als met Melichar.

Donderdag staat de halve finale op het programma.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors