Demi Schuurs uitgeschakeld in Tokio na tennisthriller

door | 26 juli 2021, 09:59 | Sport

Het is Demi Schuurs en Kiki Bertens niet gelukt de kwartfinales te bereiken van het dubbelspel in Tokio. Schuurs is geboren in Nieuwstadt en woont in Maastricht. Ze is de enige olympiër in Tokio met roots in Echt-Susteren.

Het als derde geplaatste koppel verloor in de tweede ronde met 6-2, 3-6 en 10-7 van de Russinnen Veronika Koedermetova en Jelena Vesnina.

Debuut

Bertens en Schuurs, die zondagavond nog een knappe zege boekten op de Franse combinatie Kristina Mladenovic/Caroline Garcia, deden voor het eerst als duo mee aan de Spelen. Bertens was ook van de partij op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Schuurs maakte haar debuut.

Niet meer in actie

De Nederlandse tennissers trekken zich terug uit het gemengd dubbelspel. Ze hebben dat besloten naar aanleiding van de positieve coronatest van Jean-Julien Rojer, zo maakte coach Marco Kroes bekend. Demi Schuurs had in het gemengd dubbelspel nog in actie kunnen komen met Wesley Koolhof, die met Rojer zijn opwachting maakte in het mannendubbelspel. De bondscoach had nog niet besloten of Schuurs of Bertens zou spelen.

Die keuze is nu niet meer nodig. Maandagochtend werd het duo Koolhof/Rojer uit het toernooi gehaald omdat Rojer besmet bleek. De bondscoach besloot daarop maandagochtend om het hele team uit competitie te halen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors