Demi Schuurs vindt nieuwe dubbelpartner uit Brazilië

door | 15 november 2023, 14:23 | Sport

Tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt heeft een nieuwe dubbelpartner gevonden. Het is de Braziliaanse Luisa Stefani, die de nummer 18 van de wereld is in het dubbelspel. Schuurs staat momenteel op plek 19.

De 30-jarige Schuurs brak na de teleurstellend verlopen WTA Finals in het Mexicaanse Cancun met Desirae Krawczyk.

Breuk

Met de Amerikaanse vormde ze bijna twee seizoenen een vast koppel. Samen wonnen ze drie titels. “We zaten niet meer op één lijn”, zei Schuurs nadat het duo op de WTA Finals alle drie de groepswedstrijden in twee sets had verloren. Schuurs bezette in 2019 nog de zevende plaats op de wereldranglijst.

Australië

Schuurs die afgelopen weekend nog in actie kwam met het Nederlands team tijdens de Billie Jean King Cup, heeft nu een paar weken vrij. Ze begint het nieuwe tennisseizoen eind december op de United Cup, een toernooi voor landenteams in Australië. Waar Schuurs een team vormt met Tallon Griekspoor, Arantxa Rus, Thiemo de Bakker, Arianne Hartono en Wesley Koolhof.

Grand Slam

14 januari begint de eerste Grand Slam van het jaar, de Australian Open. de dubbelspecialist heeft de halvefinaleplek op de Australian Open van 2021 als beste prestatie op haar erelijst staan. De Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez was destijds haar partner.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors