Dierenbezitter opnieuw in fout: 12 slecht verzorgde paarden in beslag genomen

door | 30 april 2021, 15:44 | Nieuws

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft op een adres in Echt-Susteren opnieuw dieren weggehaald die leefden onder erbarmelijke omstandigheden. De eigenaar is al eerder in de fout gegaan.

Het ging deze keer om twaalf paarden die onder de luizen en mijten zaten. Volgens de diereninspectiedienst hadden de beesten ook ontstekingen in de hoeven en waarschijnlijk ook hoefkanker.

Darmparasiet

Vorig jaar zomer werden op hetzelfde adres al honden, katten en vogels in beslag genomen. Dat gebeurde toen er een besmettelijke darmparasiet rondging bij dieren op het terrein. “We zijn hier al een jaar bezig om het dierenwelzijn te herstellen, maar helaas is er bij elke nieuwe controle weer iets mis”, vertelt een van de betrokken inspecteurs.

‘Eigenaar staakte behandeling’

Een dierenarts heeft de paarden in het verleden al vaker behandeld tegen luizen en mijten. De behandeling moest worden voortgezet door de eigenaar. Maar het lijkt er volgens de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op dat de dierenbezitter dat niet heeft gedaan.

De paarden zijn overgebracht naar een opvang waar ze verder onderzocht en behandeld worden. De eigenaar moet dat betalen.

Nog andere dieren op adres

Twee andere paarden en vijf shetlanders waren tijdens de controle wel in orde en blijven op het adres, net zoals een paar andere huisdieren. De eigenaar blijft onder toezicht staan.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors