Dit moet je weten over de verkiezingen in Echt-Susteren

door | 15 maart 2021, 07:01 | Nieuws

De Tweede Kamerverkiezingen 2021 zijn vandaag begonnen. In dit artikel vind je informatie over het stemmen in Echt-Susteren.

Vervroegde stembureaus

Dit jaar kan er ook op maandag en dinsdag al gestemd worden. Die dagen zijn speciaal uitgetrokken voor mensen die zich kwetsbaar voelen en bang zijn om coronavirus op te lopen. Stem je op maandag of dinsdag, dan hoef je niet te verklaren waarom. Maar het kabinet zegt wel: ben je vitaal en gezond, ga dan gewoon op woensdag naar de stembus. In Echt-Susteren zijn twee locaties aangewezen die maandag en dinsdag al open zijn: het gemeentehuis in Echt en ’t Stift in Susteren.

Waar kan ik stemmen?

Op woensdag gaan naast het gemeentehuis in Echt en ’t Stift in Susteren 18 andere stemlocaties open in de gemeente. Zorgcentra De Egthe in Echt en Vastrada in Susteren blijven dit jaar dicht, alleen de bewoners kunnen daar stemmen.

Hier zie je waar je kunt stemmen:

Lees ook: Op deze locaties kun je tijdens de Tweede Kamerverkiezingen je stem uitbrengen

Hoe coronaproof is alles?

De gemeente zegt alles eraan te hebben gedaan om de verkiezingen zo coronaproof mogelijk te organiseren. Er wordt een oproep gedaan aan mensen om niet te blijven hangen bij stemlocatie. Vanwege het coronavirus is er daarnaast besloten dat iedere stemmer de rode potlood na het stemmen mee naar huis kan nemen.

Kijken bij het stemmen tellen, kan dat?

Ook tijdens deze bijzondere verkiezingen mogen inwoners aanwezig zijn tijdens het tellen van stemmen. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er geen limiet is voor het aantal toeschouwers. “Zolang de coronamaatregelen maar nageleefd kunnen worden. De voorzitter van een stembureau kan anders ingrijpen”, aldus de gemeentewoordvoerder.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors