Drie lintjes uitgereikt in Echt en Susteren, helft minder dan vorig jaar

door | 26 april 2023, 14:13 | Nieuws

Er zijn vandaag drie lintjes uitgedeeld in de gemeente Echt-Susteren. Dat is de helft minder dan vorig jaar, toen er nog zes koninklijke onderscheidingen werden opgespeld.

De eerste gelukkige die uit handen van burgemeester Jos Hessels een lintje kreeg was Thom van Kempen (71) uit Slek. Hij heeft zijn onderscheiding te danken aan zijn vrijwillige inzet voor Schutterij Sint Antonius in Slek. Hij ook een van de kartrekkers van de meifeesten.


Foto: Thom van Kempen wordt gedecoreerd, Gemeente Echt-Susteren

Complot

De laatste twee lintjes zijn tegelijk uitgereikt. Piet Cleven en Ger van Gisteren hebben, zonder het van elkaar te weten, elkaars aanvraag voor een onderscheiding ondersteund. Ze zijn allebei lid van de hengelsportvereniging Pey & Omstreken. Daarom werd het lintje uitgereikt bij hun vaste vislocatie langs het Julianakanaal in Roosteren. Van Gisteren zat in het complot. Hij wist dat zijn vriend Piet een lintje kreeg uitgereikt, maar niet dat het Zijne Majesteit ook had behaagd om hém een Koninklijke Onderscheiding te geven.

De 73-jarige Van Gisteren uit Susteren is bekend als oud-raadslid voor Lijst Samenwerking. Piet Cleven is mede-oprichter van de hengelsportvereniging en betrokken bij de voetbalclub in Sint Joost als scheidsrechter.

De drie heren zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors