Drugsbaron ‘De Vingerknipper’ getuige in megacokezaak Susteren

door | 29 augustus 2022, 20:25 | Nieuws

De Belgische drugsbaron Flor ‘De Vingerknipper’ Bressers (35) wordt als getuige gehoord in de zaak van grootschalige cocaïnetransporten uit Zuid-Amerika naar Susteren.

Dat heeft de rechtbank maandag besloten. Uit onderschepte berichten van de versleutelde chatdienst SkyECC zou blijken dat Bressers, ook wel bekend als ‘De Vingerknipper’ of ‘De Universitair’, de importeur is van duizenden kilo’s coke.

Kilo’s cocaïne

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt vier mannen van het vervoeren van ruim 6500 kilo cocaïne uit Zuid-Amerika naar Limburg. Zeker drie transporten vonden in 2019 en 2020 plaats. Heerlenaar Arno H. (56) en een medeverdachte uit Den Bosch stonden maandag voor de rechter tijdens een tussentijdse zitting. Twee anderen zijn nog voortvluchtig.

Zwitserland

Bressers prijkte op de Most Wanted-lijst van de Belgische politie, omdat hij zwaar geweld niet schuwt. De Belg is in februari dit jaar gearresteerd in het Zwitserse Zürich. Zijn naam duikt op in verschillende onderzoeken naar internationale drugssmokkel.

Snoeischaar

Bressers heeft verschillende bijnamen. ‘De Vingerknipper’ kreeg hij nadat Bressers een vinger van een man zou hebben afgeknipt met een snoeischaar. De dertiger werd in die zaak vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In het criminele milieu wordt hij ook ‘De Universitair’ genoemd, omdat hij criminologie heeft gestudeerd.

Vraagtekens

Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft van de Belgische én de Nederlandse justitie vernomen dat er een afspraak is gemaakt dat vervolging van Bressers in zijn geboorteland plaatsvindt. En dat terwijl de transporten in Limburg zijn beland. “Wat is de reden?”, vraagt Moszkowicz. Ook collega Peer Szymkowiak zet er grote vraagtekens bij. Volgens de aanklager is er niets bekend over een deal. “Hij is in deze zaak geen verdachte”, aldus het OM. In de ogen van justitie kan Bressers via de moderne technieken als getuige gehoord worden.

Uit de cel

Heerlenaar Arno komt op vrije voeten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. De Bossche medeverdachte mocht in een eerder stadium de cel al verlaten. Het duo moet zich wel aan enkele voorwaarden houden, waaronder een contactverbod.

Dit bericht komt van 1Limburg.nl. Zij noemen de naam van Flor Bressers volledig. Dat heeft te maken met het feit dat Bressers op de Most Wanted-lijst van België is geplaatst toen de politie hem zocht en daarmee zijn volledige identiteit bekend is gemaakt.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors