Drugsdumping Echt: zestien vaten lekken chemische stoffen

door | 26 mei 2021, 18:25 | Nieuws

Langs de Vulensbeek in Echt zijn woensdagochtend 22 vaten met drugsafval gevonden. Naast de vaten werden ook vier jerrycans en drie emmers met drugsafval ontdekt.

Zestien vaten lekken

Zestien vaten zijn volledig leeggelopen volgens het Waterschap Limburg. Het gaat om vaten van 150 tot 200 liter. Een gespecialiseerd bedrijf is in opdracht van het waterschap bezig met het opruimen van het drugsafval en vermoedt dat de vaten vol zaten toen ze gedumpt werden, maar kan dat niet met zekerheid zeggen. Er zijn dus waarschijnlijk honderden liters aan chemische stoffen de natuur in gelekt.

In zes andere vaten werden resten van drugsafval gevonden.

Geen water in Vulensbeek

Omdat de Vulensbeek momenteel droog staat, is de meeste vloeistof in de grond terechtgekomen. Een stuk van ongeveer vijftig vierkante meter wordt onderzocht en afgegraven om te kijken tot hoe diep de chemische stoffen in de grond zijn gelekt. De Weg langs de Vulensbeek is afgezet zolang de opruimwerkzaamheden bezig zijn.

Synthetisch drugslab

Het waterschap vermoedt dat de vaten in de nacht van dinsdag op woensdag langs de Vulensbeek zijn gedumpt. De ontdekking werd woensdagochtend rond 8:30 uur gedaan. Wie de vaten heeft gedumpt is niet bekend. Uit onderzoek blijkt dat de stoffen uit een synthetisch drugslab komen, laat een woordvoerder van het Waterschap Limburg weten.

Foto: Waterschap Limburg

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors