Echt bruist (nog) niet: ‘Geen sterke behoefte aan uitgaansgelegenheid’

door | 21 juni 2021, 16:51 | Nieuws

De horecasector in Echt ziet geen sterkte behoefte in een multifunctionele uitgaansgelegenheid.

Dat blijkt uit gesprekken die de gemeente met horeca-exploitanten en een vertegenwoordiger van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft gevoerd naar aanleiding van de petitie Echt Bruisend.

‘Geen behoefte’

De initiatiefnemers achter die petitie willen weer een uitgaansgelegenheid in Echt, omdat die niet meer bestaat na de sluiting van discotheek Stoba. “Als er wel behoefte was geweest aan een dergelijke voorziening, dan was de markt daar allang op ingesprongen”, schrijft de gemeente. Die gaat de initiatiefnemers nu in contact brengen met de horecasector in Echt, zodat beide partijen hun ideeën en gedachten kunnen uitwisselen.

Deur op een kier

De gemeente heeft de afgelopen tijd gekeken of er in Echt plek is voor een multifunctionele uitgaansgelegenheid. De ambtenaren zagen een mogelijkheid in de zaal van Café Oppe Platz. Uit akoestisch onderzoek bleek dat de zaal niet goed genoeg was geïsoleerd. Pandeigenaar Bavaria Vastgoed is momenteel niet bereid om fors in het pand te investeren.

Medewerkers van de gemeente denken met de zaal in Cultuurhuis Edith Stein aan de Plats, het voormalige stadhuis van Echt, een optie gevonden te hebben. Hoewel er geen grote behoefte blijkt te zijn bij de Echter horeca, houdt de gemeente de deur op een kier. “Deze locatie zou op termijn kunnen uitgroeien tot een multifunctionele uitgaansgelegenheid. Wij bekijken momenteel welke exploitatiemodellen op welke termijn kunnen worden ingevoerd.”

Aantal toegestane evenementen verhogen

Naast de evenementen met een vast karakter, zoals de kermis in Echt, carnaval en de Music Night is het toegestaan om nog eens maximaal zes extra evenementen te organiseren volgens de gemeentelijke verordening (APV). De gemeente kijkt of het mogelijk is om het maximum extra evenementen op te hogen naar twaalf. Daardoor krijgen ondernemers in de hele gemeente, niet alleen in Echt, meer mogelijkheden om feesten te organiseren.

Daarnaast geeft de gemeente aan bezig te zijn met het nog gezelliger maken van de Plats. Ook ziet Echt-Susteren kansen in de herontwikkeling van de voormalige dakpannenfabriek De Valk en het nieuwe hotel langs de A2. “Dit soort horecagelegenheden is sterk in opkomst en populair bij diverse leeftijdsgroepen.”

De initiatiefnemers achter Echt Bruisend zijn blij met de inspanningen van de gemeente en zijn bereid in gesprek te gaan met de horecasector.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors