Echt-Susteren gaat inwoners met overgewicht helpen met gezonde leefstijl

door | 17 mei 2021, 17:31 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren gaat met het project HealthyLIFE mensen met overgewicht helpen aan een betere leefstijl. De geselecteerde deelnemers krijgen twee jaar gratis begeleiding.

HealthyLIFE

Het project richt zich op mensen met overgewicht, obesitas, diabetes of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het is aan de huisarts om mensen uit te kiezen voor het project. Die mensen krijgen uiteindelijk twee jaar lang begeleiding van een leefstijl- en beweegcoach. De kosten van de leefstijlcoach worden vergoed vanuit de basisverzekering. De gemeente is verantwoordelijk voor de beweegcoaching.

Half miljoen euro subsidie

De Provincie Limburg gaf het project eind vorig jaar nog een subsidie van net iets meer dan een half miljoen euro. De resultaten van deelnemers uit de eerste vijf gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Maasgouw, Roermond en Roerdalen zijn positief. Volgens de provincie worden er goede resultaten geboekt bij doelgroepen zoals vijftigplussers. Het is het streven om HealthyLIFE in zo’n 60 procent van de Limburgse gemeenten uit te rollen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors